Gastentuin

Voor gasten die echt van rust willen genieten is onze gastentuin aangelegd. Een grote tuin met vele terrassen van klein tot groot, met gezellige zithoekjes of een groot schaakbord. Hier kunt u genieten van rust, zon, een boek of een goed gesprek met de andere gasten.

Als u 's avonds buiten wilt zitten kunt u een vuurkorf aansteken voor de gezelligheid en extra warmte. Daarnaast zult u op heldere avonden zeker geniten van de prachtige sterrenhemel die hier goed te zien is doordat de Vogelhof midden in het buitengebied gelegen is en we geen last hebben van straat- of stadsverlichting.

In de tuin vind u vele bloemen en planten die speciaal gekozen zijn omdat ze horen in dit gebied en bij de grondsoort die hier te vinden is. Vele ‘vergeten' plantensoorten die je vroeger bij boerderijen zag, zijn dan ook hier te bewonderen en we horen vele reacties als: "Och kijk hier, deze hadden wij vroeger thuis ook!" of "Bestaan deze planten nog?" enz.

In het kader van het Provinciale project; 'Water in de Peiling' is er ook een watermeter in de gastentuin geplaats. Zo kan men snel de grondwaterstand aflezen, maar wordt er ook Provinciaal bijgehouden hoe de grondwaterstand in deze regio zich ontwikkeld.

Kortom een gastentuin waar u vele interessante dingen kunt ontdekken, maar waar u ook echt tot rust kunt komen in deze hectische tijden.