Vogeltjesdorp

Op het erf van de Vogelshof staat een uniek dorpje ‘het Vogeltjesdorp'. Een schattig dorpje met zes houten tweepersoons slaaphuisjes aan een pleintje.

Voor een bijzondere overnachting kies je een van de huisjes, die vernoemd zijn naar vogels die je hier ook in de vrije natuur kunt vinden, zoals de Buizerd, Gans, Merel, Patrijs of de zwaluw. Vanuit dit Vogeltjesdorp kunt u genieten van een panorama van weilanden met wilde bloemen op de slootkanten, rustig grazende paarden en vele, vele wilde vogelsoorten in het gebied. Zeker in het broedseizoen is deze locatie zeer geschikt voor de vogelliefhebber. Hier vind je namelijk een rustig aaneengesloten gebied van ong. 60 ha. waar weide-, water-, trek-, roof-, en zangvogels een goede broedplaats vinden voor hun nageslacht.

Op de Vogelshof vind u voldoende naslagwerken, verrekijkers en zoekkaarten om op onderzoek te gaan en zo de vele vogelsoorten te ontdekken. Maar ook is het Vogeltjesdorp geschikt voor mensen die tot rust willen komen, tijd nemen voor een goed boek te lezen, een fiets- wandeltocht te maken door de mooie omgeving of een bezoek aan de dorpjes in de omgeving is zeker aan te bevelen.

Faciliteiten

In de huisjes staan twee eenvoudige bedden, een bankje en er is voldoende ruimte voor je bagage, zelf slaapzakken en toiletspullen meebrengen. Verder is er in het Vogeltjesdorp een sanitaire unit voor de hele groep en een open/overkapte keuken met zitgedeelte in het groen. In de keuken is een elektrisch kookstel met twee pitjes, waar een eenvoudige maaltijd op kan worden gekookt, er staat een koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat. Kook en eetspullen zelf meebrengen. Eten en drinken op basis van zelfservice met eigen meegebracht voedsel en drank. Er is een supermarkt op ongeveer 2 km afstand en ook zijn er meerdere restaurants in de omgeving.

Groepen

Ook voor groepen, tot max. 20 personen, die iets bijzonders willen vieren is het een uitstekende locatie. In de speciaal aangelegde gastentuin kunt u heerlijk relaxen en bij een lekker vuurtje, onder een prachtige sterrenhemel genieten van een hapje of een drankje.

Voor 12 personen is er slaapgelegenheid, voor de overige moet er een tent, camper of caravan mee worden gebracht die dan op de kleine camping naast het Vogeltjesdorp een plekje kan vinden. Op de camping zijn maximaal 5 plaatsen beschikbaar. Eten en drinken op basis van zelfservice met eigen meegebracht voedsel en drank.

Heb je met de groep iets bijzonders te vieren, dan is er een mogelijkheid om er de recreatiezaal in de boerderij bij te huren, hier vind u een houthaard voor koude avonden, een keuken met borden, bestek, glazen enz. om gezellig iets met de groep klaar te maken. Maar ook vele spelen zoals poolbiljart, flipperkast, sjoelbak, gezelschapspelen enz. De recreatiezaal moet vooraf worden gereserveerd.

Voor tarieven klik op tarieven rechts boven de pagina.